Keleti-nyugati filozófia és gondolkodásmód

Szükség van arra, hogy az ősi tudást, a keleti tanításokat újból átgondoljuk (ahogyan ezt teszik most is sok helyen) és a nyugati szellemiség eredményeivel ötvözzük. Ezek segítségével mi nyugati emberek, stressz mentesebbé, bölcsebbé, elmélyültebbé, sikeresebbé tehetjük az életünket, elkerülve ezzel a gondolati- és külső-belső környezetszennyezéssel előbb-utóbb együtt járó testi-lelki problémákat, majd a megjelenő betegségeket. Ezekről - a filozófiai hátteret, a tudományos gondolkodásmódot, a vallásokat és a szokásokat, a társadalomtudományokat és a pszichológiát, az egészségmegőrző módszereket, stb. érintő témákról - előadásokon lesz szó. A különböző keleti és nyugati módszereket, technikákat ki is lehet próbálni, el lehet sajátítani a Központban dolgozók, illetve meghívott szakemberek segítségével.

Ezzel a keleti és nyugati gondolkodásmód közeledését kívánjuk segíteni.

Néhány hivatkozás:

  • Szükségünk van mind a kelet, mind a nyugat felvilágosodására - Ken Wilber (Tovább...)
  • A Kelet az Kelet, tudjuk a könyvekből is, a két világ sose találkozhat. De találkozniuk kell! - C. Northcote Parkinson (Tovább...)
  • A Zen buddhizmus és a nyugati gondolkodás, azon intellektuális területekhez tartozik, amelyeket a mai világban mindenképpen tanulmányozni és tisztázni kell - Abe Masao (Tovább...)
  • Egy posztindusztriális kor felé haladunk, amit még nem látunk tisztán. De az biztos, hogy ez a kor nem húzza sokáig. A világ változik. Semmi sem olyan, mint amilyen volt, még a jövő sem. Ha egy jobb jövőt akarunk magunknak, társainknak és gyermekeinknek, akkor nekünk is változnunk kell - László Ervin (Tovább...)